Francuska će postati prva država članica Europske unije koja će postupak podnošenja zahtjeva za francusku schengensku vizu učiniti potpuno online i izdati digitalne vize za oko 70.000 podnositelja zahtjeva koji će sudjelovati na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama ove godine.

Od ponedjeljka, 1. siječnja 2024. godine, Francuska je započela s radom novog sustava pod nazivom Olimpijski konzulat koji će obrađivati ​​prijave 15.000 međunarodnih sportaša, 9.000 novinara i delegacija stranih zemalja koje sudjeluju na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama 2024. godine, navodi SchengenVisaInfo.com.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Oko 70.000 odobrenih viza neće biti registrirane u putovnicama, nego izravno u akreditacijske kartice za Olimpijske igre. Olimpijske i Paraolimpijske igre u Francuskoj trebale bi se održati od 26. srpnja do 11. kolovoza odnosno od 28. kolovoza do 8. rujna 2024. godine.

Sportaši i dužnosnici koji imaju važeću schengensku vizu za više ulazaka neće morati podnijeti zahtjev za francusku schengensku vizu kako bi prisustvovali Olimpijskim igrama, jer će moći koristiti svoju postojeću vizu. Ipak, i dalje će im biti potrebna akreditacija za događaje.

 

 

Vezane objave